Один день з життя качки...

На вулиці шалений вітер грається із твоїм волоссям. Я чую це. За вікном все гуде, а гілки найвищих дерев б’ють по нашому вікні, ніби вітер лупцює його за те як він посмів прийняти перші промені тепла.
         Я цілий день ношуся по квартирі, намагаюся вичитати в Інтернеті як правильно приготувати качку фаршировану яблуками. Хочеться тебе здивувати. Ти вартий того. Ти найвартіший, якщо є таке слово. Приходиш до мене додому не щоб переспати зі мною, а прибити полицю, приходиш до мене в ліжко – не переспати зі мною, а й гладити по хворій спині, приносиш квіти і вино не щоб переспати зі мною, а щоб я відчувала свято і сміялася як дитина. Ти точно вартуєш качки, а може я потім навчуся готувати для тебе щось більше. Може дві качки. Ми все пояснюємо простими словами, ми не згусток вселенської щасливої матерії, ми – команда.
         Я відчуваю як ти виходиш з роботи, як усміхаєшся двірнику, закидуєш сумку з ноутом на заднє сидіння. Поправляєш куртку. Боже, треба буде тобі сказати, що це некрасиво спортивна куртка поверх піджака. Хоча там такий вітер…
          Хапаєшся за телефон, набираєш мене, я розказую в захваті як хочу приготувати тобі качку, який класний рецепт знайшла. В тебе 17 видів посмішок, і крізь трубку я відчуваю 12. Ти мчиш  закоулками нашого міста, скорочуючи шлях….
          Я поливаю качку соусом і кладу ще на 10 хв в духовку і біжу одягати чисту футболку. Я відчуваю, як вітер встигає похльостати твої щоки поки ти добіжиш до дверей. Стукіт, в одній футболці, не встигаючи одягти все решту, я вибігаю до тебе в чім є, лаю за немодний вигляд піджака і куртки, а потім цьомаю-цьомаю… і не помічаю як щось горить. Моя душа палає? … Ти не злишся і відкриваєш вікно, щоб душа качки полетіла з вітром, і ми мали чим дихати. Ти витираєш мої сльози і зовсім не маєш нічого проти картоплі із сосисками….

1 коментар

Наталіна Губко
При створенні даної публікації жодної… ще живої… істоти не постраждало;)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте