Важливо! Сподіваюся для таких людей є окреме місце в пеклі!

Не дай Бог комусь пережити подібного. Того, що сьогодні витворили з моєю родиною…. Іноді мені думається, що в мене на сідницях приклеєний магніт для неприємностей. Усе найцікавіше (як в поганому так і хорошому сенсі) просто падає як сніг на голову 24 травня….

Перша година ночі, на домашній телефон моїм батькам дзвонить невідомий, представляється якоюсь міліцейською шишкою в м. Чернівці – на задньому фоні схлипування і крики «Мамо, мамо»… Мене вдома немає тієї ночі…. Батьки в мене емоційні, і мама кричить в телефон моє ім’я і погоджується на продовження розмови по мобільному (цього звісно ж не треба було робити, але її можна виправдати – вона-мама….), в цей же час її попереджають, що дзвонити мені не варто, адже мій телефон мобільний буцімто у них!!!.. (Я в цей час мирно сплю за кілька км від батьків). Передзвонили і «повідомили», що я потрапила у дуже неприємну ситуацію, мене підставила якась нехороша людина і щоб я не «сіла» треба заплатити 15 тисяч (якої валюти мама вже і не пам’ятає, шок зіграв своє)!!! На збір коштів ці олігофрени дають їм 20 хвилин і те, що грошей немає нікого це не хвилює — ідіть по родичах… «Як зберете сідаєте в таксі і будете їхати в бік Малого Кучурова, а далі ми вам підкажемо…»

Добре, що в якийсь момент татові вистачає краплини холоду в голові, щоб подзвонити моїм друзям, а ті в свою чергу дзвонять мені. Як результат мій викуп обійшовся клятим «перевертням» в 40 грн — туди і назад на таксі… і розхитаними нервами моєї родини.

Валебна міліція наша ночами спить, додзвонитися виходить лише на протязі півгодини!!! Півгодини!!! А як би сталося щось серйозніше??? На моє прохання проконсультувати мене з приводу того як діяти в цій ситуації отримую відповідь «Ну це у місті діють шахраї, хочете щоб ми направили до Вас людей, можете написати заяву?»… Питаю як бути з номером телефону, який ще працює – мовчанка… «Хочете?» він питає чи хочемо… в страшенному гніві я розмову припиняю.

4 ранку. Корвалол. Плачі молодшого брата. Сподіваюся для таких людей, що оце все натворили є окреме місце в пеклі, а їхні муки будуть вічними. Занавіса.

11 коментарів

Наталіна Губко
Опісля цього всього, виникає дуже багато запитань, як мінімум — чому ми? Як вони дізналися, що цієї ночі мене вдома немає? і взагалі «Як?????»… Що робити далі? Чи потрібно і далі чогось боятися?((
Останній раз відредаговано
Олексій Пономаренко
Ну оскільки маю досвід, то трохи розповім про цей вид шахрайств. Все випадково, ніхто ні за ким не слідкує. В даному випадку шахраям дуже пощастило що вас не було вдома. Вони дуже часто промахуються, як ось у прикладі, що привела Маріанна, але така в них робота, наполегливо шукати жертву і грати на материнських почуттях.
Телефони миттєво змінюють, тому і відстежити не так просто. Слід сказати що цей вид шахрайства набуває шаленої популярності, бо нічого особливо не потрібно робити. Були випадки коли шахраями виявлялись люди які сидять за гратами. То вже інше питання як до них потрапляють телефони, але з нашим рівнем корупції то не дивина.
Поради правоохоронці друкують ледь не раз на тиждень, але холодний розум і інстинкт матері врятувати дитину, далеко не завжди поєднані речі, а частіше навіть абсолютно протележні.
Те, що в міліції не відповідали пів години досить дивно, і це доволі серйозний зальот і порушення за яке люди можуть понести серйозне покарання аж до звільнення з органів за любов до сну. Всі розмови у них пишуться тому не складно буде відновити події.
Ну і наостанок трохи гумору із подібних розводів, аби розрядити ситуацію)
Звонок по телефону:
-Мама это твой сын, я сбил ребёнка, надо 100тысяч.
-Мочи свидетелей и вали оттуда! А вообщето у меня дочь))
Ігор Гамаль
Останнім часом дуже багато фактів аналогічних «розводів» чути від людей. Батьків лякають міліцією, Правим сектором і т.д.
Наталіна Губко
і як діяти в таких ситуаціях? невже вистачить просто зберігати холодний розум?(
Ігор Гамаль
На скільки мені відомо, міліція в цій ситуації мало що може зробити. Гроші, зазвичай, просять перерахувати на номер мобільного. Звідти зловмисники переводять гроші в електронні гроші і прослідкувати їх рух далі майже неможливо. А отже і довести чиюсь вину неможливо. На жаль.
Святослав Вишинський
Якби міліція хотіла, то взяла би номер телефону «в оборот», направила запит до мобільного оператора про роздруківку дзвінків, зафіксувала фізичне розміщення і переміщення власників номера, влаштувала би підставу тощо. Методів чимало. Було би бажання.
Ігор Гамаль
Оператори мобільного не можуть вказати точне розміщення телефону. Там погрішність в 100 метрів, що в районі багатоповерхівок робить справу марною. Крім того, підставу неможливо влаштувати оскільки зловмисники не йдуть на прямий контакт, а просять перерахувати гроші кудись на електронний рахунок.
Елена Огородова
Мерзкая ситуация. Хотя о таких вещах в СМИ пишут уже несколько лет. Этот вид «разводок» характерен пост-советскому пространству.
В цивилизованной стране такой звонок сочли бы за глупую шутку, а у нас мошенники играют на общественном мнении о милиции как коррумпированном органе, где за деньги можно всё «порешать».
Dina Moldovan
Я так думаю жертва ти не випадкова, оскльки знали, що тебе не буде вдома, значить стежили. А в милицию таки треба було написати заяву, хоча б для звітності. Я особисто шкодую, що цього не зробила 2 роки назад.
Маріанна Антонюк
зовсім недавно була спроба і мене втягнути в таку ж історію, там було скиглення «Мамо, мамо» чоловічим голосом — а в мене немає дорослих синів) Але номер був закритий. А коли я повідомила, що викличу міліцію — у відповідь таааке почула… Але міліція в таких випадках, наскільки я розумію, безсила. Через безліч формальностей.
Останній раз відредаговано
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте