Ти шукаєш істину в вині...

Не люби мене, ти більше, не люби,
не даруй щоранку квітів,
вже в коханні нашім голуби
розлетілись назавжди по світу

Ти шукаєш істину в вині,
як знайдеш сідаєш за гітару,
вуха в'януть й квіти на вікні,
від тих слів… і твого перегару

Не співай мені старих пісень,
 а нових не смій більше складати,
вже стосунків наших карусель
заржавіла й зупинилось свято.

В нас на кухні скрізь одні склянки,
я б хотіла печива і чаю,
від любові биті черепки,
я в душі на купочку складаю.

Голубів вже не вернути в хату,
розлетілись вечором багряним,
я тебе ще буду пам'ятати,
вічно молодим і вічно п'яним…

7 коментарів

Наталіна Губко
В одній із книг Лесі Ворнюк є цитата: «Про геніальність свідчить кількість випитих пляшок»… нуу… щось у цьому є, та на жаль така філософія закінчується за сімейним порогом…
Сергій Воронцов
Согласитесь, плоская и ничего не значащая фраза. Самое неприятное для человека — писать и говорить бессмысленно.Количество выпитых бутылок не значит ровно ничего. Разве что есть корреляция между количеством мозгов не выжженых алкоголем… и тем самым количеством бутылок. Кстати у женщин процесс выжигания мозгов пойлом идет раз в пять быстрее.
Елена Огородова
Стих понравился, но удивила приведённая не к месту спорная цитата из книг Леси Воронюк.
Вроде как поднята весьма распространённая проблема семейных отношений, где люди находясь вместе, ощущают себя в разных реальностях: мужчине под воздействием алкоголя всё видится иначе, чем женщине, которая рядом и страдает. Так, незаметно для себя, многие пропивают свою жизнь, боясь себе в этом признаться и оправдывая это чем угодно.
Вплетать сюда гениальность — ни к чему. Разве, если кому-то надо оправдать пристрастие к алкоголю. Да и гениальность тоже понятие относительное.
Наталіна Губко
Я в той момент, якраз перечитувала оповідання Лесі, і маю одного геніального знайомого, який чим більше п"є ти здається розумнішим, але от родину його це руйнує… але то таке вам не обовязково то розуміти))
Сергій Воронцов
Предлагаю другую фразу: нет ничего гениальнее и оригинальнее, чем абсолютная трезвость.Достичь ее много тяжелее, чем думают. есть опьянение вином, самое простое, а есть опьянение желанием, религией, идеологией, родительским программированием, собтвенными амбициями. Да много еще чем.
Елена Огородова
В абсолютную трезвость не верю. Черезмерная правильность это тоже как-то скучновато. ))))))
Святослав Вишинський
Нещодавно мав нагоду пересвідчитись, що навіть глибокі, духовні, «просвітлені» особистості на рахунок «раз, два, три» стають звичайними, пересічними об'єктами пропаганди. В суспільстві, до якого вони начебто перебували в опозиції. Інтелектуальний рівень, освіта і начитаність цьому зовсім не завада.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте